Има няколко постижения от последния месец, за които предните парламенти само

...
Има няколко постижения от последния месец, за които предните парламенти само
Коментари Харесай

К. Петков: Може би резултатите ще са по-добри, отколкото ако ясна, спокойна коалиция си прави каквото си иска

Има няколко достижения от последния месец, за които предните парламенти единствено са мечтали: закона за следствието на основния прокурор, бюджет с 3% недостиг, който има директно отношение към Шенген и еврозоната, работа по закона за КПКОНПИ.

Това заключи Кирил Петков пред " Панорама " довечера, обяснявайки работата на новата " некоалиция " (преди него Росен Желязков сподели, че доста си е харесал тази дума, б.р.).

Той отговори на въпрос: по какъв начин беседва с Бойко Борисов, " откакто го арестува " - по думите на водещия Бойко Василев.

" Когато се сложат приницпите напред и се цели резултатът, който би трябвало да реализираме в този диалог. Например – кой закон да бъде идващ по ПВУ, по какъв начин да успеем да създадем най-хубавия антикорупционен закон.

Следейки логиката на нещата, ние се фокусираме в тези цели ", сподели съпредседателят на Политическа партия, като довери, че не закачат старите събития.

Не скахме да влизаме в 6-и избори, добави той.

" Да, в действителност - има пристрастености, не е елементарно. "

Той обаче сподели, че " и двете страни съумяват " и даже даде образец ефикасната сега законотворческа активност за КПКОНПИ.

И не отговори директно на запитване - с Бойко Рашков или без него ще бъде КПКОНПИ. А заприказва за " система за асортимент ".

Петков даже позволи, че може би " резултатите ще са по-добри, в сравнение с в случай че има ясна, спокойна коалиция, която да прави каквото си желае ".

Коментира и разграничителните линии с президента Радев:

" Не се помиряваме с окупацията на непозната страна върху европейска страна и да кажем „ Искаме мир “, единствено тъй като единият към този момент е завзел територии на другия. "

Той сподели и че помощта ни не е " отблъскване на номер " - другояче Зеленски нямало да пристигна.

" Ние примерно нямам доверие в мир, който е учреден на - една страна, която завзема територията на друга страна и си стои там. Ние не имаме вяра в подобен мир ", повтори той.

А на въпрос - за какво Васил Терзиев е трябвало да бъде повдигнат:

„ Този път да имаме един човек, който може да бъде в действителност добър градоначалник. Какво значи това? Означава да е управлявал доста хора.

Той сподели, че има същинско сърце за социална активност.

Нашето общество се пробва за порден път да вика духовете от предишното и да не разреши на един млад човк, да покаже качествата си.

Когато един човек е съумял – а неговият триумф е може би един от най-големите на територията на България - той е безкористен ", заключи Петков.

Преди това шефът на Народното събрание Росен Желязков сподели, че избира да се назовава не коалиция, а кооперация.

" Това е болшинство, което има ясни общи цели и всеки един от сътрудниците работи в собствен интерес - това е в действителност дефиницията за коалиция ", сподели в последна сметка той.

Той предпочитал и не думите " договаряне ", а " съглашения ", защото доста харесвал думи в, които коренът е разсъдък.

" Те мното спорят, спорят горещо, спорят разпалено, само че в последна сметка всеки прави необохдимата крачка обратно ", разказа Желязков диалозите на Бойко Борисов с ПП-ДБ.

" Председателят на парламенат не е нито шериф, нито арбитър -изпълнител. Той е просто спикер ", сподели той във връзка пристрастеностите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР